ΜΗΝΥΜΑ  
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  
ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ  
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  
   
Το Χωριό  
 
   
 
   
<< ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Αρχείο

Εθνικό Μνημόσυνο Πεσόντων και Δέηση ανεύρεσης Αγνοουμένου
21/7/2019


Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης (Ανάγυια 18/9/2019)

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Arts Embrace συμμετέχει και φέτος στο Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Τίτλος Δράσης: BigiBang Project & Marimba Wave Concert
Πλάτρες: 6 Ιουλίου 2019
Φρέναρος: 15 Σεπτεμβρίου 2019 Ανάγυια: 18 Σεπτεμβρίου 2019

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα!

Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2019 «Η Τέχνη στις Κοινότητες»
Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Κινηματογράφος http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp9322


Τελική Συναυλία 28/6/2019


Συμβουλευτική και Επαγγελματική Καθοδήγηση

Αγαπητοί φίλοι/φίλες,

Στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, με θέμα Συμβουλευτική και Επαγγελματική Καθοδήγηση, αναζητούμε άτομα 15-29 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο.

Στόχος η δημιουργία ατομικού σχεδίου δράσης, η ενίσχυση της αυτογνωσίας και η επαγγελματική καθοδήγηση για πιθανές ευκαιρίες εργοδότησης, κατάρτισης και εκπαίδευσης. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς καταλήγει σε μια σειρά επαγγελμάτων και πεδία σπουδών, σύμφωνα με τα στοιχεία προσωπικότητας του ατόμου.

Όσα άτομα της κοινότητάς μας ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, παρακαλούνται όπως αφήσουν τα στοιχεία τους στη γραμματεία του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Η κοινότητά μας, θα εξυπηρετείται από αυτό που βρίσκεται στο γειτονικό χωριό Εργάτες, στην περιοχή της βιομηχανικής περιοχής.


Παρουσίαση βιβλίου 17/5/2019


Πασχαλινή Εκδήλωση στην Ανάγυια


Λειτουργία Πράσινων Σημείων

Ανακοινώνεται η λειτουργία των Πράσινων Σημείων.

Η κοινότητά μας, θα εξυπηρετείται από αυτό που βρίσκεται στο γειτονικό χωριό Εργάτες, στην περιοχή της βιομηχανικής περιοχής.

Λεπτομέρειες για το ωράριο και τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων επισυνάπτονται και θα σταλούν και σε όλους ταχυδρομικώς.

Ενόψει αυτής της εξέλιξης, σας ενημερώνουμε ότι ο χώρος που λειτουργούσε μέχρι τώρα πλησίον του κοιμητηρίου, καταργείται.

Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους να μετακινούν τα κλαδέματα ή απόβλητά τους στο ειδικό πράσινο σημείο, που βρίσκεται στους Εργάτες.

Ευελπιστούμε να έχουμε τη συνεργασία όλων στο θέμα αυτό, για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.


Πορεία Χριστοδούλας 14/4/19

Το Κοινοτικό Συμβούλιο συμμετέχει στις 14/4/19 η ώρα 1μ.μ. στην Πορεία Χριστοδούλας που διοργανώνεται από το Παλαιχώρι προς τη Λευκωσία.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν και να συνοδεύσουν την πορεία προς Λευκωσία παρακαλούνται να βρίσκονται στο Πάρκο Αγνοουμένων και Πεσόντων το αργότερο μέχρι τις 12.30μ.μ.

Θα διανεμηθούν ειδικές φανέλες και καπελάκια.


Αιμοδοσία 3/4/2019

Το ΚΣ Ανάγυιας προσκαλεί όλους όσους μπορούν, να συμμετέχουν στην αιμοδοσία που διοργανώνεται στην κοινότητα, την Τετάρτη 3/4/2019 στις 19:00, στο Δημοτικό Σχολείο Ανάγυιας.

Η αιμοδοσία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πολύτιμες προσφορές που μπορεί να προσφέρει κανείς στον συνάνθρωπό του.

Εντελώς ανέξοδη, αλλά βαρύνουσας σημασίας για όσους το χρειάζονται.

Ίσως αύριο να είμαστε εμείς οι ίδιοι στη θέση αυτή...

Θα σας περιμένουμε...


Ενημερωτικά Φυλλάδια

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.


Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση (Ανάγυια 14/12/2018)

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ανάγυιας, καλεί όλους τους κατοίκους της κοινότητας, όπως συμμετέχουν στη φωταγώγηση του σχολείου, στηρίζοντας την προσπάθεια του Συνδέσμου Γονέων.

Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Παναγιώτη Καρατζιά μαζί με τη μουσική του ομάδα, οι οποίοι με τη μουσική και τα τραγούδια τους θα μας ζεστάνουν και θα μας βάλουν καλύτερα στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα.


Δωρεάν Wifi

Ανάμεσα στους 19 δήμους και κοινότητες από την Κύπρο που κέρδισαν κουπόνι "WiFi4EU" αξίας €15,000 για να μπορούν να παρέχουν στους επισκέπτες τους δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βρίσκεται και το χωριό μας.


1ο Βραβείο Καθαριότητας και Ευπρεπισμού Επαρχίας Λευκωσίας

Η κοινότητά μας έχει για άλλη μια φορά βραβευτεί ως μία από τις πιο καθαρές κοινότητες της Επαρχίας Λευκωσίας.
Το πρώτο βραβείο είναι απότοκο μιας τεράστιας προσπάθειας η οποία έχει γίνει με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Κ.Σ. κ. Κωστάκη Κωνσταντινίδη.
Οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε και δημόσια γιατί εργάζεται εθελοντικά και άοκνα για μια πιο καθαρή και ευπρεπή κοινότητα.
Μακάρι να συμπορευτούν και άλλοι πολλοί συγχωριανοί σε αυτή την προσπάθεια.


Πρόγραμμα Πρόληψης και Πρώιμης Διάγνωσης Παραγόντων Κινδύνου για τις Καρδιαγγειακές Παθήσεις 24.11.2018


Δωρεάν εξέταση σκύλων (7.10.2018)


Δωρεάν Διαγνωστικές Εξετάσεις (6.10.2018)


Δωρεάν εξέταση από τη Γενική Χειρουργό Δρ Στέλλα Χαραλάμπους (20.9.2018)

Η επιτροπή Προαγωγής Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Κ.Σ. Ανάγυιας, ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 20/9/2018 το απόγευμα, θα εξετάζει δωρεάν η Γενική Χειρουργός Δρ Στέλλα Χαραλάμπους.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Κοινοτικού Συμβουλίου για διευθέτηση ραντεβού στο τηλ 22623233.

 


Θεατρική Παράσταση (Ανάγυια 13/9/2018)


Ανακοίνωση – Προκήρυξη θέσης (31/8/2018)


Προκήρυξη Θέσης Σχολικής Συνοδού (29/8/2018)


Συλλογή τροφίμων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα
(25-26.7.2018)

TO ΣYMΠΛEΓMA KOINOTHTΩN TAMAΣOY ΠΛHPOΦOPEI TOYΣ KATOIKOYΣ OTI ΘA ΣYΛΛEΓEI POYXIΣMO ΓIA OΛEΣ TIΣ HΛIKIEΣ KAI TPOΦIMA OΠΩΣ: ΞHPA TPOΦH, ΓAΛA MAKPAΣ ΔIAPKEIAΣ, KONΣEPBEΣ, ZYMAPIKA, PYZI, OΣΠPIA, ΛAΔI, MΠIΣKOTA, ΠAIΔIKEΣ TPOΦEΣ, ΠANEΣ ΓIA ΠAIΔIA, MΩPOMANTHΛA KΛΠ.

H ΣYΛΛOΓH ΘA ΓINETAI ΣTA ΓPAΦEIA TΩN KOINOTIKΩN ΣYMBOYΛIΩN AYPIO TETAPTH KAI MEΘAYPIO ΠEMΠTH 25 KAI 26 IOYΛIOY. 

OTI ΣYΛΛEΓEI ΘA ΠPEΠEI NA METAΦEPΘEI AMEΣA ΣTHN EΛΛAΔA THN ΠAPAΣKEYH 27 IOYΛIOY.

AΣ BOHΘHΣOYME OΛOI TOYΣ ΣYNANΘPΩΠOYΣ MAΣ OI OΠOIOI EXOYN ΠPAΓMATIKH ANAΓKH META TIΣ TEΛEYTAIEΣ ΠYPKAΓIEΣ.

 


Μνημόσυνο πεσόντων και δέηση ανεύρεσης αγνοούμενου (23.7.2018)

Μνημόσυνο πεσόντων της κοινότητάς μας και δέηση ανεύρεσης του ενός εναπομείνοντα αγνοούμενου, 23/07/2018. Βαρύ το τίμημα για μια μικρή κοινότητα όπως η Ανάγυια.

Παρά τα 44 χρόνια που έχουν περάσει, οι πληγές για τους οικείους τους και ιδιαίτερα τα παιδιά τους που μεγάλωσαν εν τη απουσία τους, παραμένουν ανοικτές να αναμετριόνται με τα τόσα γιατί...

Ευχαριστούμε θερμά τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου, για την προθυμία της να συμμετέχει στο μνημόσυνο αυτό, προσδίδοντας τις ελάχιστες αλλά και αρμόζουσες τιμές, στους ήρωες αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας.

Εύγε και στους ποδοσφαιριστές-λαμπαδοδρομείς του σωματείου ΑΠΟΝΑ για την άψογη διοργάνωση. 

Ας ευχηθούμε η φλόγα που μεταφέρθηκε από τα σπίτια των ηρώων της κοινότητάς μας, να παραμείνει φλογίζοντας τον πόθο της Ελευθερίας...


Αιμοδοσία (Ανάγυια 19/7/2018)


Διάλεξη για Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Νοικοκυριά (18.7.2018)


Διάλεξη για Οικιακή Κομποστοποίηση (18.7.2018)


ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 2018

Η επίσημη ημερομηνία έναρξης της εκστρατείας καθαριότητας είναι το Σαββάτο 05/05/2018 και με αυτή την ευκαιρία καλούμε όλους τους εθελοντές, οι οποίοι θέλουν να συμμετάσχουν να δηλώσουν παρόν σε αυτή την προσπάθειά μας.
Τόπος συγκέντρωσης: 
Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων της Κοινότητάς μας στις 7.00 π.μ.μέχρι τις 1.00 μ.μ.
Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την θετική ανταπόκριση και συνεργασία από όλους ούτως ώστε να υλοποιήσουμε την εκστρατεία που κάνουμε δίνοντας έτσι και το μήνυμα πως όλοι θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια Κοινότητα Καθαρή και Ευπρεπή. Η προσπάθεια μας θα είναι συνεχής και δεν θα περιορίζεται μόνο κατά την περίοδο καθαριότητας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 
(Σάββατο 05/05/2018)
Καθαρισμός: Δρόμοι και Πλατείες από σκουπίδια.
1. Λεωφόρος Μακαρίου (Κοινοτικό Γήπεδο – Βιομ. Περιοχή Εργατών)
2. Δρόμος Ανάγυιας προς Ανθούπολη
3. Δρόμοι Αρχ. Κυπριανού, Αντιστάσεως, Δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού, Αγ. Γεωργίου και Αγ. Νικολάου.
4. Δρόμοι Θεοχάρη Κουρτέλλα (προς Εργάτες) , Νόμωνος & Βηχιανού (προς περιοχή κοιμητηρίου), Διονύση Λιβέρα (Οικισμός Οργ. Ανάπτυξης Γης προς Ψημολόφου).
5. Δρόμος Μιχαλάκη Καραολή (από κατάστημα Φοινίρη προς Χάραγκα –τέρμα του δρόμου) , Δρόμος Καραολόβουνου (Νέα Εκκλησία προς τέρμα του Δρόμου προς κύριο δρόμο Λευκωσίας - Παλαιχωρίου).
6. Δρόμος Λυκαβητού ( προς Γαλακτοκομείο Δάφνης και τέρμα), οδός Ευριπίδη και Λεόντιου Μαχαιρά ( προς Νέα Εκκλησία) και οδός Μπέλλα – Πάις. 
7. Εντός Παλαιού χωριού των Οδών Α/φοί Παπαλαζάρου, Παντελή Κατελάρη και Σόλωνος.
8. Οδοί Ελευθερίας, Μελίνας Μερκούρη, Γρηγ. Αυξεντίου και Μάνου Κατράκη. 
9. Αν υπάρξει χρόνος θα ακολουθήσεικαι ο καθαρισμός άλλων οδών.
“Εμπρός όλοι λοιπόν και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά”

 


Πορεία Χριστοδούλας (29.4.2018)

Το Κοινοτικό Συμβούλιο συμμετέχει αύριο 29/4 η ώρα 1μ.μ. στην Πορεία Χριστοδούλας που διοργανώνεται από το Παλαιχώρι προς τη Λευκωσία. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν και να συνοδεύσουν την πορεία προς Λευκωσία παρακαλούνται να βρίσκονται στο Πάρκο Αγνοουμένων και Πεσόντων το αργότερο μέχρι τις 12.30μ.μ.

Θα διανεμηθούν ειδικές φανέλες και καπελάκια.